top of page

OBRIM LES PORTES AL CRIST

Durant aquestes setmanes els nostres carrers i les nostres llars s’engalanen. Ve el Nadal. Uns dies en que el els cristians recordem el gran misteri de la tendresa de Déu, que és va fer home per salvarnos.

Aquest és el sentit cristià d’aquestes festes, tot hi que no per a tothom, per alguns són les vacances d’hivern. Però hi ha una cosa comuna per gairebé tots el Nadal és celebra en família.

El sentit familiar del Nadal és del tot positiu. Retrobar-se amb els germans, cosins, nebots, pares i avis és una bona costum. Podem aprofitar aquestes festes per agermanar-nos i viure amb més fraternitat, i això suposa perdonar-nos i anar oblidant les nostres diferències amb aquells parents i coneguts amb els qui estem a disgust. Les reunions familiars no ha de ser només el costum de cada any sinó el millor signe de la germanor entre les famílies.

Tot hi que el Nadal és també un temps per repartir obsequis, de forma especial entre els més petits, ens aniria bé a tots de aprofundir el seu sentit més humà. El regal és una mostra de l’amor que hi tenim en l’altre persona (els fills, germans, els avis, l’espòs o l’esposa). Quan el repartim entre la família pot representar que estimem a aquell a qui li oferim l’obsequi. I esdevé així un compromís per a nosaltres; a escoltar-lo millor, a tenir-li més paciència, a comprendre’l i saber perdonarlo. Alliberem-nos de la inèrcia de comprar i donar obsequis sense més i donem un sentit cristià alhora de donar-nos regals i les felicitacions.

Que la llum del Nadal ompli les nostres llars i els nostres cors. Jesús vol tornar a néixer per a salvar-nos. Obrim les portes al Crist.

Mn. Ricard Hernández, rector.


​Sant Joan Despí

bottom of page