top of page

LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DE FÀTIMA A SANT JOAN DESPÍ

Dissabte passat es van complir 100 anys de les aparicions de la Mare de Déu a 3 infants al poble de Fàtima (Portugal). La primera fou el 13 de maig de 1917.

Per commemorar aquest fet el papa Francesc ha visitat el santuari de Fàtima per resar davant la santa imatge i, al mateix temps, declarar solemnement la santedat de Francisco y Jacinta. Els papes st. Joan Pau II, Benet XVI i el beat Pau VI també van peregrinar a Fàtima.

A la història de la nostra parròquia trobem notícia de la devoció a la Mare de Déu de Fàtima. En concret, durant la santa Missió que va tenir lloc del 19 de febrer al 9 de març de 1953 predicada pels pares missioners del Cor de Maria, Ferran M. Carrera i Lluís M. Soler, la imatge de la Mare de Déu de Fàtima va presidir els actes. Donat que la imatge provenia de la parròquia de Cornellà la feligresia de Sant Joan Despí va sortir a rebre-la en processó quan va entrar dins dels límits parroquials.

En la convocatòria el rector mn. Salvador Balletbó convidà a participar-hi en els següents termes:“ La santa Misión se puede decir que es el mismo Jesús que pasa, se hace huésped de nuestro pueblo, entra en todas las casas y nos concede su misericordia, el perdón y el amor para darnos la felicidad”.

El programa d’actes incloïa la predicació de la Paraula de Déu, exercicis de pietat (via crucis, rosari), l’Eucaristia, el sagrament de la penitència, així com una processó amb el Santíssim. La creu que es troba als jardins laterals de la parròquia, al carrer Catalunya, va quedar com a record d’aquest acte espiritual de renovació de la vida cristiana.


​Sant Joan Despí

bottom of page