top of page

TROBADA ARXIPRESTAL AL MONESTIR DE LES AVELLANES

Serà dissabte 25 de març. La sortida és a les 8:00h. i la tornada a les 18:00h. El preu de 30€ inclou l’autocar, visita guiada al monestir i el dinar. Hi haurà una parada per esmorzar a la Panadella. L’acte central serà la celebració de l’Eucaristia. Les inscripcions es poden fer al despatx parroquial fins 19 de març.

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes està situat al municipi d’Os de Balaguer (Noguera), tot i que pren el nom del poble veí de les Avellanes. Allà hi trobem una comunitat dels Germans Maristes des de 1910.

El 2013 va tenir lloc a Tarragona la beatificació de 524 màrtirs de la persecució religiosa del 1936-1939 entre els quals hi havia un grup de 66 germans maristes i 2 laics. Cinc d’ells van morir a la mateixa comunitat de Les Avellanes. El germà Crisanto (39 anys), encarregat dels nois aspirants del monestir, va tenir cura que poguessin refugiar-se en diverses famílies. Ell va ser assassinat però els joves van poder travessar la frontera francesa.


​Sant Joan Despí

bottom of page