top of page

PROJECTE RAQUEL

La dona que ha passat per un avortament porta una ferida molt profunda- sobretot espiritual- que es manifesta psicològica i físicament. Només ella mateixa sap el què esta patint. Els experts han designat el conjunt de símptomes que provoca aquesta situació amb el nom de síndrome post-avortament (SPA). En aquest sentit, dues són les víctimes la criatura i la pròpia mare.

El bisbat de Sant Feliu ha instaurat a la diòcesi el projecte RAQUEL per retornar l'esperança a les dones afectades.

El projecte RAQUEL és un servei d'Església, que compta amb la col·laboració de sacerdots, psicòlegs i persones acollidores especialment formades.

Actualment ja funciona en altres bisbats com una eina perquè la dona pugui afrontar el drama que està vivint- sovint en la solitud- i refer la seva vida fent les paus amb Déu, amb el fill perdut i amb sí mateixa. Això demana revisar uns punts molt concrets com ara reconèixer l'error, identificar el fet, a qui atribueix ella la culpabilitat del fet, acceptar el perdó de Déu, perdonar-se a sí mateixa i viure el dol. Aquest passos demanen temps i demanen un acompanyament.

El projecte RAQUEL ofereix a la dona uns punts de reflexió (10 sessions) necessaris perquè la sanació sigui completa i una persona amb la qual poder-los comentar. El conjunt del procés és totalment confidencial i no cal donar cap mena de dada personal a la persona que fa l'acompanyament.

El projecte també va adreçat a homes que han patit aquesta situació, en aquest cas també hi ha homes que fan l'acompanyament.

Les persones interessades podeu contactar per mitjà de: e-mail: projecteraquel@bisbatsantfeliu.cat mòbil: 629803276

#Galeria

​Sant Joan Despí

bottom of page