top of page

ELS REFUGIATS

 

El papa Francesc va recordar la visita de l'any passat al campament de refugiats a l'illa grega de Lesbos, on va conèixer un home del Pròxim Orient i els seus 3 fills. "Em va dir: pare, soc musulmà, la meva dona era cristiana i els terroristes van arribar al nostre país, ens van mirar i ens van preguntar quina era la nostra religió. Van veure el seu crucifix i li van exigir que el tirés. No ho va fer, i la van degollar davant meu", va relatar el Papa.

 

"No sé si va aconseguir sortir d'aquest camp de concentració, perquè els camps de refugiats –molts– són de concentració a causa de la gran quantitat de persones que hi ha dins", va dir el papa. Francesc va elogiar els països que ajuden els refugiats i els va agrair "que portin aquesta càrrega addicional, perquè sembla que els acords internacionals siguin més importants que els drets humans".

ELS REFUGIATS

 

- Les entitats d'acció social de l'Església que treballen amb refugiats i migrants -Càritas, CONFER, el Sector Social de la Companyia de Jesús i Justícia i Pau- van enviar, el 3 de maig, una carta als eurodiputats espanyols, denunciant l'acord entre la UE i Turquia, la vulneració dels drets que significa per les persones refugiades i el fet que aquesta qüestió no s'hagi debatut en el Parlament Europeu.

- El parlament de Catalunya, va aprovar el 5 de maig una moció, en que es comprometia a acollir un mínim de 4.500 persones refugiades en els propers dos anys, així com denunciava la vulneració dels drets humans que suposa l'acord entre UE i Turquia.

- Els bisbes de les diòcesis de Catalunya van fer pública una nota el passat mes de març a on diuen “els bisbes de Catalunya volem fer una crida a la societat catalana a continuar mobilitzant-se i a treballar en favor de l’acollida i integració dels refugiats i també de tots aquells que, per raons econòmiques o altres dificultats, arriben al nostre país amb el desig de poder emprendre una vida millor. I oferim de nou la màxima col·laboració de l’Església per a fer-ho possible”.

​Sant Joan Despí

bottom of page