top of page

PLA PASTORAL 2016-2017

 

SEGONA ETAPA DEL PLA PASTORAL 2016-2017 "ESTIMEU-VOS ELS UNS ALS ALTRES" 7 (Jn 15, 12)

 

Aquest missatge il·luminarà tot el que farem al llarg del curs.

 

Quan el curs passat ens fèiem ressò de la crida de Jesús “Manteniu-vos en el meu amor", ja sabíem que el camí ens portaria a aquella altra paraula: “Estimeu-vos els uns als altres”. Entre una paraula i altre, en efecte, hi ha una connexió necessària: si complim una viurem l'altre. Per què?

 

Jesús va donar molta importància a aquest manament. En el gran discurs de comiat a l'Evangeli de St. Joan el va repetir tres vegades, però les dues primeres va afegir oportunament: “com jo us he estimat”. Així doncs, l'amor amb el qual ens hem d'estimar uns als altre no serà sinó una prolongació del seu mateix amor, en el qual hem volgut mantenir l'any passat.

 

Enguany se’ns obre un nou camí, ampli i apassionant: el camí de trobar-nos i reconèixer-nos en la estimació mútua, segons aquella comunió que amara la diversitat de dons i ministeris.

 

Bisbe Agustí Cortés Soriano

 

Després d’un any de reflexionar i de discernir junts sobre el que ens demana l’Esperit per a la nostra Diòcesi al cap de 10 anys de vida, hem vertebrat un Pla Pastoral per a tres anys.

 

El seu fons teològic i espiritual s’expressa en la paràbola del cep i les sarments, prenent tres missatges essencials d'aquest passatge evangèlic:

 

•"Manteniu-vos en el meu amor" 2015-2016

•"Estimeu-vos els uns als altres" 2016-2017

•"Doneu fruit" 2017-2018

 

"ESTIMEU-VOS ELS UNS ALS ALTRES" 2016-2017

 

En aquest curs 2016/2017 el lema que inspira les actuacions és: “Estimeu-vos els uns als altres”, paraules de Jesús que trobem a l’evangeli segons sant Joan (Jn 15,12). El pla pastoral, és a dir, el programa a aplicar per aquest curs vol ajudar els catòlics del bisbat a fomentar la comunió dels uns amb els altres. Això suposa reconèixer que som germans en la fe i que, per tant, ens devem caritat mútua. Aquest apropament als altres catòlics no és un amor natural o sentimental perquè no surt de manera espontània com l’afinitat entre amics o familiars. És una amor per sobre de les nostres forces naturals (sobrenatural) que només el possibilita la gràcia de l’Esperit Sant si li deixem espai.

 

"MANTENIU-VOS EN EL MEU AMOR" 2015-2016

 

Aquest missatge il·luminarà tot el que farem al llarg del curs. ¿Què significa realment?

 

Si mirem el context d'aquest verset, el conjunt del discurs de Jesús en torn a la imatge del cep i les sarments, no significa que ens hem de mantenir quiets i inamovibles per tal de ser fidels; tampoc significa directament que hem d'estimar a manera d'un manament...

 

La frase sencera de Jesús és: “Tal como el Pare m'estima, així us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor”. El que vol Jesús és que visquem de tal manera units a Ell, que ens deixem estimar pel seu amor, és a dir, que ens mantinguem “a l'abast del seu amor”, de la mateixa manera que Ell roman conscient i lliurement sostingut per l'amor del Pare. (...)

 

L'Any Jubilar, convocat pel Papa posa un accent particular en aquest rostre específic de l'amor cristià que és la misericòrdia i el perdó. Cal recordar que tota l'Església viu sostinguda per l'amor misericordiós de Jesucrist i que, alhora, no té altra missió al món que oferir aquest mateix amor de manera concreta, gratuïta, universal.

Agustí Cortés Soriano Bisbe de St. Feliu de Llobregat

 

 

​Sant Joan Despí

bottom of page