top of page

TEMPS D'ADVENT

 

El temps d’Advent marca l’inici de l’Any Litúrgic. Sabem que és un temps que ens prepara interiorment i exteriorment per a celebrar el naixement de Jesucrist, el Fill de Déu fet home.

 

En particular, és un temps litúrgic bonic, segurament pel context dels llums, els regals, les nadales, etc. Però cal vigilar, perquè el que cal preparar durant l’Advent no és principalment exterior, sinó que, sobretot, és important la preparació interior del cor per rebre-hi Jesús, que neix novament per donar-nos vida.

 

AVUI DIUMENGE DE LA PARAULA

 

Aquest primer diumenge d’Advent és un dia especialment dedicat a la Paraula de Déu. Així ho demanen els bisbes de les diòcesis de Catalunya, per convidar-nos a prendre consciència de la centralitat de la Paraula a les nostres vides. Cada diumenge a la celebració escoltem uns fragments escollits de la Bíblia (Paraula de Vida) com a aliment per a la nostra vida espiritual, de la mateixa manera que rebem el Cos de Crist (Pa de Vida).

 

El lloc des d’on es llegeix aquesta Paraula de Déu es coneix amb el nom d’ambó. L’ambó de la nostra parròquia és obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Té un gravat amb una frase en llatí- ut sermo Dei curratque significa “perquè la paraula de Déu es difongui” i que correspon a unes paraules de sant Pau. Diu així:

 

“Finalment, germans, pregueu per nosaltres, perquè la paraula del Senyor es difongui i sigui glorificada, tal com ho és enmig vostre” (2a carta de sant Pau als Tessalonicencs 3, 1).

 

A l’altra banda de l’altar hi ha un púlpit, també obra d’en Jujol, amb una inscripció en llatí - fratres sobrii estote et vigilate- que significa “germans sigueu sobris vetlleu!” i que forma part d’una una cita de sant Pere. Diu així: “Sigueu sobris, vetlleu! El vostre adversari, el diable, rugint com un lleó, ronda cercant qui engolir.” (1a carta de sant Pere 5, 8)

 

​Sant Joan Despí

bottom of page